Bona Fides

Prilika za aktiviranje vlastitih potencijala

Hrvatska crowdfunding platforma za financiranje poduzetničkih, infrastrukturnih i društveno korisnih projekata s posebnim naglaskom na projekte koji konkuriraju za EU fondove. Platforma kombinira pet modela (donacije, nagrade, zajmovi, vlasnički udjeli i udjeli u dobiti) prilagođenih domaćem pravu pa je tako putem platforme moguće: darovati novac; uplatiti novac u zamjenu za stvar ili uslugu s počekom na točno određeno vrijeme;  pozajmiti novac u obliku beskamatnog ili kamatnog investicijskog zajma na točno određeno vrijeme; uložiti novac u zamjenu za vlasnički udio u društvu s ograničenom odgovornošću ili zadruzi; uložiti novac u zamjenu za udio u dobiti sklapanjem ugovora o tajnom društvu. Platformu mogu koristiti sve domaće fizičke i pravne osobe te svi strani državljani koji žele uložiti u Hrvatsku.

Poštovane CROwdfunderice i CROwdfunderi,

s veseljem Vam predstavljamo novi alat putem kojeg možete lakše pokrenuti vlastite projekte, ali i doprinijeti tuđim projektima koje smatrate društveno važnim ili u kojim prepoznajete osobnu korist. Bona Fides je nastao kao odgovor na trenutnu gospodarsku situaciju u kojoj se nalazi Hrvatska, a posebice kao odgovor na povlačenje novca iz EU fondova što predstavlja jedan od strateških interesa Hrvatske. S obzirom da je značajnija sredstva za provođenje EU projekata teško osigurati u vlastitom aranžmanu ili dobiti iz drugih, već poznatih izvora financiranja, smatramo da kolektivno mikroinvestiranje građana može poslužiti kao vrijedna alternativa na korist svih dionika društva.
Crowdfunding je win-win situacija i za one koji predstavljaju projekt i za one koji ulažu u njih. Nositelji projekata putem crowdfundinga mogu na relativno lak i siguran način doći do kapitala te pritom testirati isplativost svog proizvoda ili usluge na tržištu, a ulagači, odnosno građani mogu doći do željenih proizvoda i usluga, ostvariti profit ili neku drugu pogodnost te značajno doprinijeti gospodarskom razvoju zemlje bez značajnijih financijskih posljedica za sebe. U želji da razvoj Hrvatske postane osobni projekt svakog građanina, pozivamo Vas da se uključite u ovaj pionirski pothvat i doprinesete njegovu razvoju na obostrano zadovoljstvo.

 

Misija Croinvesta je spajanje visokokvalitetnih hrvatskih projekata s domaćim i stranim investitorima te njihova promocija u domovini i svijetu.

 

Vizija Croinvesta je Hrvatska kao zemlja generator inovacija i kvalitete u kojoj svi njeni građani imaju jednake ekonomske mogućnosti koristeći crowdfunding kao alat financijske demokracije.

Zoran Rajn,

osnivač

upoznajte nas

Naš tim

Zoran Rajn

DIREKTOR%

Tanja Kurilić

CEDIOR%

Hrvoje Maras

REGEA%

Sanela Dropulić

ŽENSKI PODUZETNIČKI CENTAR%

Vladimir Mihajlović

ČASOPIS PODUZETNIK%