Short Story

U Republici Hrvatskoj 50% stanovništva je informatički nepismeno, a velika većina njih su umirovljenici. Umirovljenici i osobe s invaliditetom, koji vjerojatno prije nisu imali vremena za informatičko obrazovanje ili toga jednostavno nije bilo u njihovo vrijeme, danas pokazuju veliki interes za rad na računalu, a i svjesni su da je računalo postalo dio svakodnevnice bez kojega se ne može. U nedostatku znanja mnoga računala postaju otpadom. Tako smo primili donacije otpisanih računala od ministarstava, javnih poduzeća, trgovačkih društava, agencija, medijskih kuća, državnih i privatnih poduzeća, malih tvrtki u privatnom vlasništvu i pojedinaca. Otpisana računala, koja su predstavljala “otpad”, obnovljena su i dalje proslijeđena osobama koje si iz financijskih razloga nisu mogle priuštiti osnovno komunikacijsko sredstvo 21. stoljeća. Ovakav slijed događaja potaknuo nas je na stvaranje radionica u okviru kojih ćemo educirati mlade ljude kako stvoriti što manje elektroničkog otpada u vlastitom domu.

Darovati samo računalo nije dovoljno, stoga smo se odlučili na organizaciju i darivanje osnovne obuke. Otvaramo radionice iz računalnih tehnika za osobe s invaliditetom, siromašne, umirovljenike, mlade, te im na taj način pokušavamo poboljšati kvalitetu života. Bez našeg angažmana računala bi završila na otpadu, a svi oni, kojima smo pomogli, ostali bi uskraćeni za informatički prozor u svijet, te za poboljšanje kvalitete i kulture življenja. Usvajanjem novih vještina stvaramo mogućnost da osobe s invaliditetom i sve ostale socijalno ugrožene skupine postanu konkurentni na tržištu rada, te da im se na taj način podigne kvaliteta života.

Tko je sve pružio podršku i financirao projekat više na web-orr.com

Hrvatska, Hrvatska

Radionica jednakih mogućnosti

0.00kn Pledged
0 Backers
Raised:
0.0%
Goal: 101,000.00kn
Minimum amount is kn Maximum amount is kn
kn
76 Campaigns | 0 Loved campaigns

Story

Sav novac prikupljen ovom kampanjom upotrijebiti će se za projekt „Radionica jednakih mogućnosti“ koji će omogućiti jednak pristup u korištenju računala za osobe s invaliditetom, siromašne, umirovljenike, mlade, te razvijanju vještina u korištenju suvremene tehnologije. Kroz projekt će se održavati radionice i aktivnosti prilagođene svakoj dobnoj skupini s ciljem razvijanja kreativnih potencijala i stvaralačkih sposobnosti. Sudionici projekta će se poticati na aktivno sudjelovanje u društvu, stjecanje novih znanja i vještina korištenjem računala.
Cilj projekta je uspostaviti prepoznatljiv mobilno – edukacijski centar u ruralnim područjima Republike Hrvatske, na način da se osiguraju prostor i aktivnosti primjerene dobi i potrebama, korisnika radionica. U tom mobilno-edukacijskom centru razvijali bi se različiti potencijali (ideje i inicijative) kroz ponudu širokog spektra aktivnosti na jednom mjestu, kao što su neformalno obrazovanje, informiranje, traženje i davanje pomoći u znanju i kreativnosti, kao i poticanje što većeg broja mladih na volonterski angažman

Udruga Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ osnovana je 2001. godine s ciljem promicanja i unapređenja različitih tehnika korištenja i upotrebe računala.
Uz pomoć naših volontera i članova Udruge do sada smo osposobili i donirali preko 12000 računala raznim ustanovama, osobama s invaliditetom, umirovljenicima, zlostavljanim ženama, djeci iz socijalno ugroženih obitelji i drugima na području cijele države.
Raznim projektima i volontiranjem educirali smo i osposobili preko 6000 osoba treće životne dobi, 2500 mladih, 1550 osoba s invaliditetom korištenju i radu na računalu.
Naša vizija je: Stvaranje društva jednakih mogućnosti, pristupa i korištenja suvremene tehnologije.
Naša misija je: Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ djeluje u cilju promicanja i unapređenja korištenja različitih tehnika upotrebe računala, prvenstveno putem održavanja radionica informatičke pismenosti svim dobnim skupinama. Svrha djelovanja Udruge je prevencija svih oblika ovisnosti, socijalna inkluzija osoba s invaliditetom, razvoja i unapređenja kvalitete života djece, mladih i osoba starije životne dobi.
Naši ciljevi su: Povećanje informatičke pismenosti svih dobnih skupina, poticanje neformalnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja, povećanje broja osoba koje posjeduju osobno računalo, socijalna inkluzija osoba s invaliditetom i drugih ranjivih skupina, unapređenje kvalitete života djece, mladih i osoba starije životne dobi, osnivanje mobilne edukacije, kojom bi naši volonteri mogli organizirati tečajeve iz različitih područja primjene računala i na ruralnim područjima Republike Hrvatske.

Rewards

1.00kn
Link vaše stranice objavljujemo na svojoj web i facebook stranici u periodu od 1 mjeseca
0 backers
30 rewards left
10.00kn
Primit ćete na dar digitalnu zahvalnicu "Dobar čovjek". Potrebno je javiti se na email: orr.svismoprotiv@gmail.com
siječanj, 2022
Estimated Delivery
0 backers
100 rewards left
20.00kn
Primit ćete na dar digitalnu zahvalnicu "Dobar čovjek", te ćemo Vaše ime objaviti na darivateljskoj listi i facebook stranice udruge
siječanj, 2022
Estimated Delivery
0 backers
100 rewards left
30.00kn
Primit ćete na dar tiskanu zahvalnicu "Dobar čovjek", te ćemo Vaše ime objaviti na darivateljskoj listi, web i facebook stranice udruge.
siječanj, 2022
Estimated Delivery
0 backers
100 rewards left
50.00kn
Na dar dobivate podložak za miša s prečaci za tipkovnicu
siječanj, 2022
Estimated Delivery
0 backers
100 rewards left
100.00kn
Na dar dobivate usb stick s logomUdruge
siječanj, 2022
Estimated Delivery
0 backers
100 rewards left
500.00kn
Link vaše stranice objavljujemo na svojoj web stranici
siječanj, 2022
Estimated Delivery
0 backers
100 rewards left