Short Story

Sudjelovanjem u kampanji Podrži HUiU ne ulažete svoj novac samo u poboljšanje galerijskog te prostora za održavanje radionica Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika – HUiU-a, već doprinosite većoj vidljivosti interdisciplinarnih umjetnika, podržavate razvoj kulture i umjetnosti te stvarate bolje uvjete i za osobno sudjelovanje u kreiranju i provedbi edukativnih i kulturno-umjetničkih događanja.

Pula, Hrvatska

Podrži HUiU

14,230.00kn Pledged
58 Backers
0 Days Left
Raised:
94.9%
Goal: 15,000.00kn
This campaign has been invalid or not started yet.
76 Campaigns | 0 Loved campaigns

Story

O kampanji „Podrži HUiU“

S obzirom na kontinuiran porast broja članova i posjetitelja na godišnjoj razini, odnosno na jačanje vidljivosti HUiU na kulturno-umjetničkoj sceni, nužnim su se pokazala daljnja ulaganja u prostor. Stoga je HUiU u suradnji s Lukom Piškoričem, slovenskim stručnjakom i pionirom u digitalnom marketingu, osmislio kampanju „Podrži HUiU“.

 

Cilj kampanje je prikupiti dostatna financijska sredstva koja će biti uložena u:

  • Kupnju nove rasvjete za HUiU galeriju (nova LED reflektorska rasvjeta – postojeća je neadekvatna za galerijsku djelatnost i troši previše električne energije = 5.000 kn/godišnje, a LED rasvjeta cca. 1.800 kn/godišnje),
  • Kupnju novih vodilica za HUiU galeriju (novi sistem za postavljanje izložbi – lakše, profesionalnije, troškovno učinkovitije jer se ne uništavaju zidovi galerije),
  • Renovaciju prostora za održavanje edukativnih radionica za djecu i mlade (prostor se trenutno koristi i kao skladište, adekvatnim uređenjem napraviti će se galerija za skladištenje, a donji prostor će se opremiti stolovima i stolicama te će se postaviti strujni radijator kako bi se moglo raditi i po zimi).

Ulaganje u navedene dijelove prostora omogućit će HUiU da u nadolazećim godinama za svoju buduću i novu publiku u HUiU galeriji ugosti zahtjevnije i renomiranije izložbe interdisciplinarnih umjetnika te da djeci i mladima osigura bolje uvjete za sudjelovanje u edukativnim radionicama. Dodatna ulaganja u prostor omogućit će HUiU i da proširi ponudu svojih informativno-edukativnih aktivnosti koje će biti namijenjene ne samo djeci i mladima, već i svim članovima HUiU-a te ostalim kulturno-umjetničkim djelatnicima, kao i svim zainteresiranim građanima bez obzira na dob. Poboljšanja u prostoru omogućit će umjetnicima da na kvalitetniji način prezentiraju javnosti svoja umjetnička djela, edukatorima da osmisle još kvalitetnije i kreativnije radionice koje će pridonijeti povećanju broja polaznika, a HUiU, kao prvom udruženju interdisciplinarnih umjetnika u Hrvatskoj, da nastavi osmišljavati edukativne, informativne i zagovaračke programe i aktivnosti koje će doprinijeti popularizaciji i vidljivosti interdisciplinarne umjetnosti.


Kako donirati (jednostavno je!)

Kako bi se uspješno izvršila uplata potrebno je:
1. na desnoj margini odabrati željeni iznos uplate;
2. u obrazac upisati tražene osobne podatke;
3. odabrati željeni način plaćanja:
a) Visa ili MasterCard kartica (opcija AgentCASH);
b) kriptovalutom (Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen i EOS) putem sustava PayCek (ovdje možete preuzeti upute za korištenje PayCeka);
c) KEKS Pay;
d) opća uplatnica ili internet/mobilno bankarstvo.
4. potvrditi uplatu prema daljnjim uputama platforme.

Nakon izvršenog plaćanja potrebno je sačekati određeno vrijeme do obrade uplate i njenog evidentiranja na stranici kampanje. Uplate izvršene općom uplatnicom ili internet/mobilnim bankarstvom evidentiraju se u roku od 1 do 2 radna dana, a uplate izvršene karticama, kriptovalutama ili KEKS Payom u roku od 1 do 12 sati.  

Za dodatne tehničke upite u vezi plaćanja molimo Vas da se obratite na e-mail adresu cedior.org@gmail.com ili na broj telefona +385 (0)98 611 467.

Koristimo priliku da se zahvalimo Zagrebačkoj banci i Bizzonu koji su omogućili plaćanje Visa i Mastercard karticama, Erste banci koja je omogućila plaćanje aplikacijom KEKS Pay, te Electrocoinu i PayCeku koji su omogućili plaćanje kriptovalutama Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen i EOS. Također zahvaljujemo hosting tvrtki Mydataknox na održavanju servera.


Plan investiranja donacija

  1. Faza ako se u kampanji skupi 22.000,00 kn

Kupovina i postavljanje nove rasvjeta i prilagodba električnih instalacija u HUiU galerijskom i radnom prostoru; led rasvjeta 15.000 kn, prilagodba postojeće elektroinstalacije  7.000,00 kn.

Planirani završetak radova četiri mjeseca nakon završetka kampanje

 

  1. Faza ako se skupi još 6.000,00 kn

Kupovina i postavljanje vodilica za vješanje radova u galerijskom prostoru.

Planirani završetak radova četiri mjeseca nakon završetka kampanje.

 

  1. Faza ako se skupi još 15.000,00 kn

Uređenje prostorije za radionice; izvedba visoke galerije za skladišni prostor, uređenje donjeg dijela prostorije i opremanje sa stolovima i stolicama te postavljanje električnog radijatora.

Planirani završetak radova pet mjeseci nakon završetka kampanje.

Po uspješno završenoj kampanji svi radovi će se realizirati do 1. listopada 2021. godine.


Tko smo mi i što radimo

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUiU osnovano je 2013. godine od strane 9 entuzijasta/interdisciplinarnih umjetnika iz Istre. HUiU danas broji 44 člana, interdisciplinarna umjetnika iz cijele Hrvatske. HUiU je osnovan da bi: poticao, razvijao i stimulirao hrvatsku interdisciplinarnu umjetnost i kulturu; pružao podršku mladim umjetnicima u nastajanju; pridonio razvoju društva u kojem interdisciplinarni izričaj umjetnosti obogaćuje život svakog pojedinca te kvalitativno utječe na odnose u društvu potičući razvoj gospodarstva kroz kreativnost i umjetnost; promicao svijest o kulturi i kulturnim djelatnostima kroz organizaciju mreže donatora, pokrovitelja i umjetnika, educirao i informirao sve dobne skupine o interdisciplinarnoj umjetnosti i kulturi općenito…

Da bi uistinu i ostvario svoje ciljeve te, prije svega, razvio suradničke odnose sa zajednicom u kojoj djeluje, od 2016. g. HUiU u Puli iznajmljuje bivšu trgovinu mješovitom robom veličine od 96 m2. U tom prostoru, nakon ulaganja znatne količine vlastitog novca, HUiU-ovci su uspjeli osmisliti danas vrlo prepoznatljiv polivalentan prostor koji godišnje posjeti i do 1.500 domaćih i inozemnih posjetitelja. U prostoru je smještena HUiU galerija koja na godišnjoj razini organizira 15-ak izložbi i ostalih multimedijalnih događanja, a na kojima je do sada svoja umjetnička dostignuća publici predstavilo više od 40 afirmiranih i neafirmiranih interdisciplinarnih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva. U osmišljavanju galerijskog programa od 2016. HUiU surađuje s Hrvatskim dizajnerskim društvom čije umjetnike ugošćuje u HUiU galeriji, nudeći tako svojoj publici mogućnost da uživa u postavima koji bi im inače bili nedostupni. Od 2019. godine HUiU u kreiranje galerijskog programa za nadolazeću godinu uključuje i  lokalnu zajednicu, odnosno same umjetnike i to kroz objavu „Javnog poziva za izlaganje u HUiU galeriji“.  Od 2019. sve izložbe publika može pratiti i na specijaliziranom YouTube kanalu HUiU galerije.

Poseban dio prostora posvećen je i Strip čitaonici Mrkli Mrak, prvoj i jedinoj takve vrste u Istri koja ima fundus od oko 2.000 stripova na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku. Osim što zaljubljenicima u strip nudi  uživanje u brojnim naslovima, strip čitaonica organizira predstavljanje renomiranih strip autora iz Hrvatske i inozemstva te provodi edukativne radionice „Anime“ i održava izborni predmet „Japanska animirana kinematografija“ za studente Japanskog jezika i kulture.

Budući da HUiU veliku pozornost u svom radu posvećuje edukaciji, preostali dio prostora rezerviran je za održavanje IN DIS edukativnih radionica za djecu i mlade. Od 2016. do danas u prostoru je održano oko 20-ak radionica u kojima je sudjelovalo više od 500 učenika/ica osnovnih i srednjih škola. Radionice su osmišljene kao sinergija primijenjenih i audiovizualnih umjetnosti u kojima se jednaka pažnja posvećuje učenju konkretnih znanja iz pojedinih područja te implementaciji stečenih znanja na kulturnoj sceni. Edukativne radionice (radionice instant fotografije, tekstilne/sitotiska, primijenjenog videa i animacije, modnog snimanja te produkcije multimedijskog događaja) osmišljene su u suradnji sa stručnim suradnicima/profesorima, samostalnim umjetnicima i članovima HUiU-a.


HUiU tim

Voditeljica kampanje: Kristina Nefat

Autorica i urednica tekstova: Rudija Pavličević

Grafičko oblikovanje: Vjeran Juhas

Logotip kampanje: Petra Pletikos

Suradnja s umjetnicima: Katja Kliba

Autori promotivnog videa: Vjeran Juhas, Saša Đuračić i Vibor Juhas

Glumac u promotivnom videu: Valter Rosa

HUiU volonteri: Amra Levak, Gaia Komšo, Katarina Paus, Maja Mičić

Idejno uređenje prostora i voditelji radova: Noel Mirković i Vjeran Juhas


Temeljni podaci o nositelju kampanje

Naziv udruge: Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUiU
Adresa udruge: Zagrebačka 27, Pula 52100

Osoba za zastupanje: Kristina Nefat
Mobitel: +385 (0)91 760 6144
E-pošta: kristina@huiu.hr
Web stranica: www.huiu.hr
Facebook: https://www.facebook.com/huiupula
Instagram: https://www.instagram.com/huiu_pula/
YouTube stranica: https://www.youtube.com/channel/UCJEf3NaElUUyms5WjuIaAGg/featured
OIB: 24056364740
Matični broj: 18002722

Rewards

30.00kn
Hvala Vam od srca što sudjelujete u kampanji. Svaka kuna nam je značajna za ostvarenje naših ciljeva. Za ovu donaciju nagrađujemo Vas digitalnom HUiU zahvalnicom. Očekivano izvršenje: lipanj 2021.
12 backers
688 rewards left
Reward is not valid.
150.00kn
Zahvaljujemo Vam što ste prepoznali važnost kampanje Podrži HUiU. Stoga Vam na E-mail adresu šaljemo digitalnu HUiU zahvalnicu, a na kućnu adresu dva poklona – naljepnicu i bedž s motivima kampanje. Očekivano izvršenje: lipanj 2021.
22 backers
78 rewards left
Reward is not valid.
300.00kn
Umjetnost, moda i ekologija oduvijek su na istoj strani medalje. Stoga Vam se za ovu donaciju od srca odužujemo platnenom torbom s motivom kampanje te naljepnicom „Podržavam HUiU“. Očekivano izvršenje: lipanj 2021.
14 backers
36 rewards left
Reward is not valid.
500.00kn
Da bismo Vam se zahvalili na Vašoj donaciji, odlučili smo Vas malo vratiti u prošlost kada su polaroid fotoaparati bili svakodnevica, dok su danas rijetkost koju jedan od naših članova uspješno koristi u umjetničke i edukacijske svrhe. Na kućnu adresu šaljemo Vam polaroid fotografiju pulskog interdisciplinarnog umjetnika Vjerana Juhasa i naljepnicu s motivom kampanje. Očekivano izvršenje: lipanj 2021.
0 backers
10 rewards left
Reward is not valid.
500.00kn
U HUiU galeriji u Puli možete pronaći razne vrste nakita. Među njima je i nakit od stakla koji ručno izrađuje Vitrum in fabula, brend koji su osnovale dvije akademske umjetnice, Nina i Mia, majka i kćerka. Poklon zahvale koji stiže na Vašu kućnu adresu su naušnice od stakla i naljepnica s motivom kampanje. Očekivano izvršenje: lipanj 2021.
0 backers
7 rewards left
Reward is not valid.
500.00kn
Keramiku naše članice Gordane Brborović krasi jednostavnost čistih linija, ali složenost teksture i boja. Ova umjetnica naoko jednostavne predmet pretvara u nešto jedinstveno. Poklon zahvale koji stiže na Vašu kućnu adresu je originalni keramički predmet (šalica, vaza, tanjur…), ali i naljepnica s motivom kampanje. Očekivano izvršenje: lipanj 2021.
8 backers
9 rewards left
Reward is not valid.
1,000.00kn
Vizualna umjetnica i ilustratorica Tea Jurišić koja se „skriva“ iza brenda KVAR Illustration odlučila je podržati kampanju te Vam na kućnu adresu poslati jednu od svojih ilustracija (print A3). Osim Teine ilustracije, kao poklon zahvale dobivate i naljepnicu s motivom kampanje. Očekivano izvršenje: lipanj 2021.
0 backers
5 rewards left
Reward is not valid.
1,000.00kn
Da bismo Vam zahvalili na donaciji, na kućnu adresu šaljemo Vam poklon koji čini skulptura (veličina 15-22cm visine) pulskog umjetnika Giannina Bulića. Skulpture su izrađene od metala te je dio vrlo uspješne serije Monoliti – promišljanja o arhitektonskim volumenima. Uz skulpturu šaljemo Vam i naljepnicu „Podržavam HUiU“. Očekivano izvršenje: lipanj 2021.
0 backers
12 rewards left
Reward is not valid.
1,000.00kn
Jedna od ovih ilustracija (print A4) krasit će i Vaš zid. Izradio ih je pulski ilustrator, animator i vlasnik Mashina Studia Vibor Juhas. Uz jednu od Viborovih ilustracija na kućnu adresu šaljemo Vam i naljepnicu s motivom kampanje. Očekivano izvršenje: lipanj 2021.
2 backers
3 rewards left
Reward is not valid.
3,000.00kn
Mr. Joe je strip koji je nastao da bi popularizirao legendu o Velom Joži. Dakle, ova donacija znači da je došao i Vaš trenutak da, kako je navedeno na koricama stripa, i upoznate tu prešućenu povijest. Na kućnu adresu šaljemo Vam primjerak prvog stripa (tvrdi uvez s personaliziranom posvetom) koji su u potpunosti osmislili i ilustrirali istarski umjetnici, braća Vibor i Vjeran Juhas. Uz primjerak stripa šaljemo Vam i naljepnicu „Podržavam HUiU. Očekivano izvršenje: lipanj 2021.
0 backers
10 rewards left
Reward is not valid.
5,000.00kn
Ovom Vam prilikom na donaciji zahvaljujemo originalnim umjetničkim radom, ilustracijom doniranom posebno za kampanju „Podrži HUiU“. Ilustraciju je izradila Tea Jurišić, vizualna umjetnica i ilustratorica čiji se radovi „kriju“ iza brenda KVAR Illustration. Uz orginalni Tein rad šaljemo Vam i naljepnicu s motivom kampanje. Očekivano izvršenje: lipanj 2021.
0 backers
1 rewards left
Reward is not valid.
5,000.00kn
Iz Mashina Studia, čiji je vlasnik ilustrator i animator Vibor Juhas, samo za kampanju „Podrži HUiU“ izašao je još jedan originalni umjetnički rad koji Vam uz naljepnicu s motivom kampanje šaljemo na kućnu adresu. Hvala i uživajte! Očekivano izvršenje: lipanj 2021.
0 backers
1 rewards left
Reward is not valid.
10,000.00kn
I za kraj, onome tko posegne duboko u džep da bi podržao našu kampanju, na kućnu adresu dostavljamo originalni umjetnički rad, skulpturu pulskog umjetnika Giannina Bulića. Skulptura, veličine 30-60 cm visine, izrađena je od metala te je dio vrlo uspješne serije „Monoliti i promišljanja o arhitektonskim oblicima“. Uz skulpturu na kućnu adresu šaljemo Vam i naljepnicu „Pdržavam HUiU“. Očekivano izvršenje: lipanj 2021.
0 backers
5 rewards left
Reward is not valid.
Name Donate Amount Date
Kristina Nefat 150.00kn 28 veljače, 2021 1:20 am
Tina Šćulac 150.00kn 28 veljače, 2021 9:54 am
Gaia Marini 150.00kn 28 veljače, 2021 11:15 am
Andreas Kancelar 500.00kn 1 ožujka, 2021 10:08 am
noel mirković 300.00kn 1 ožujka, 2021 1:07 pm
Marijan Quaranta 300.00kn 1 ožujka, 2021 6:25 pm
Vanja Markovic 300.00kn 1 ožujka, 2021 7:00 pm
Ira Milaković-Ergotić 150.00kn 1 ožujka, 2021 11:55 pm
Alen Špionjak 50.00kn 2 ožujka, 2021 10:29 am
Vjeran Juhas 50.00kn 3 ožujka, 2021 9:10 am
Marlena Plavšić 200.00kn 3 ožujka, 2021 11:41 am
Kristian Šimić 1,000.00kn 3 ožujka, 2021 7:27 pm
Gaia Radić 150.00kn 3 ožujka, 2021 9:47 pm
Nina Velkavrh Damijanić 300.00kn 3 ožujka, 2021 10:41 pm
Vedrana Bakša 500.00kn 5 ožujka, 2021 7:17 pm
Ivan Cvek 150.00kn 7 ožujka, 2021 11:14 pm
Ana Kokan kostelić 150.00kn 8 ožujka, 2021 1:12 pm
Petra Pletikos 100.00kn 9 ožujka, 2021 9:04 am
Zuzana Keislerová 150.00kn 9 ožujka, 2021 2:48 pm
Anica Franjul 150.00kn 10 ožujka, 2021 3:02 pm
Lea Radolović 150.00kn 10 ožujka, 2021 10:44 pm
Sanja Cinkopan Korotaj 500.00kn 11 ožujka, 2021 10:33 am
GUŠT DIZAJN 150.00kn 11 ožujka, 2021 5:46 pm
Zoran Boševski 300.00kn 13 ožujka, 2021 7:58 pm
Petra Tadic 150.00kn 15 ožujka, 2021 10:21 am
Aleksandar Bančić 150.00kn 17 ožujka, 2021 9:48 am
Barbara Kešmer 300.00kn 17 ožujka, 2021 11:07 am
oleg morović 150.00kn 17 ožujka, 2021 11:38 am
Marija Valić Dobri 30.00kn 17 ožujka, 2021 1:47 pm
Svijetlana Lucija Nefat 500.00kn 17 ožujka, 2021 3:12 pm
Tanja Pustijanac Čeke 150.00kn 18 ožujka, 2021 10:21 am
Nela Simić 150.00kn 18 ožujka, 2021 9:33 pm
Dan Pauletta 30.00kn 18 ožujka, 2021 9:42 pm
Dan Pauletta 30.00kn 18 ožujka, 2021 9:47 pm
Branko Mejak 300.00kn 20 ožujka, 2021 6:05 pm
Sanja Cinkopan 300.00kn 21 ožujka, 2021 8:39 am
Paulina Banko 100.00kn 22 ožujka, 2021 1:16 pm
Sanela Pliško 100.00kn 22 ožujka, 2021 7:19 pm
ana crnic 30.00kn 23 ožujka, 2021 1:44 pm
Ana Fonovic 150.00kn 26 ožujka, 2021 5:55 pm
Niksa Radisic 500.00kn 29 ožujka, 2021 9:16 am
Danijela Maružin 300.00kn 30 ožujka, 2021 8:32 pm
Ivo Kuzmanovic 300.00kn 31 ožujka, 2021 8:05 pm
Iva Predan 30.00kn 3 travnja, 2021 5:02 pm
Lela Tijanić 500.00kn 6 travnja, 2021 8:01 pm
Nina Matika 1,000.00kn 6 travnja, 2021 10:30 pm
Edvard Cerkovnik 300.00kn 7 travnja, 2021 7:51 am
Korina Hunjak 100.00kn 8 travnja, 2021 11:08 am
Gordana Hosni Hrvatin 150.00kn 10 travnja, 2021 7:58 am
Livio Nefat 300.00kn 11 travnja, 2021 5:47 pm
Mirjana Radulović 150.00kn 14 travnja, 2021 11:43 pm
Aleksandra Vinkerlic 300.00kn 15 travnja, 2021 6:31 pm
Klara Kliba 500.00kn 15 travnja, 2021 8:36 pm
Tamara Badurina 300.00kn 21 travnja, 2021 4:44 pm
Teo Teodorović 30.00kn 22 travnja, 2021 2:21 pm
Ognjen Bozickovic 500.00kn 23 travnja, 2021 1:31 pm
Luna Strmotić 150.00kn 25 travnja, 2021 8:34 pm
Daliborka Simić 150.00kn 29 travnja, 2021 10:10 pm