Short Story

Stanite uz nas i omogućite polaznicima Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark održivu razinu interaktivnosti i komunikacije sa prijateljima i ostalim osobama. Obojajmo i naše i njihovo srce sa ljubavlju!

Osijek, Hrvatska

Obojajmo puno srce ljubavi!

0.00kn Pledged
0 Backers
0 Days Left
Raised:
0.0%
Goal: 80,000.00kn
Minimum amount is kn Maximum amount is kn
kn
76 Campaigns | 0 Loved campaigns

Story

Zajedno za osobe sa intelektualnim teškoćama!

Projekt “Obojajmo puno srce ljubavi“je pokrenut zbog trenutne situacije s COVID-om 19 i, kao što je prethodno navedeno, svrha ovog projekta je sudionicima Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark omogućiti održivu razinu interaktivnosti i komunikacije sa prijateljima i ostalim osobama. Svrha projekta je prikazati zajednici umjetničke sposobnosti sudionicima Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, njihove svakodnevne aktivnosti i podići svjesnost o intelektualnim teškoćama te utjecajnim teškoćama u razvoju.

 

Od projekta očekujemo stvaranje svijesti o teškoćama s kojima se svakodnevno sudionici suočavaju i napraviti pozitivnu promjenu. Željeli bismo stvoriti društvo u kojem osobe s intelektualnim i razvojnim teškoćama su prihvaćeni kao jednaki i bez stvaranja stigmi. Projekt je namijenjen sudionicima Centra kako bi im približili realnost svakodnevnice, ali je namijenjen i široj publici/zajednici. Novac će biti uložen u gradnju sjenice u kojoj će polaznici moći provoditi slobodno vrijeme u druženju kao i držanje nastave kako bi mogli istovremeno naučiti nešto novo i uživati u lijepom vremenu.

 

Tko smo mi?

Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ je odgojno obrazovna ustanova za djecu i odrasle osobe s lakšim, umjerenim i težim intelektualnim teškoćama te utjecajnim teškoćama u razvoju. Centar polaze

učenici s područja grada Osijeka, prigradskih naselja (Čepin, Tenja, Višnjevac, Josipovac, Sarvaš, Bijelo Brdo, Dalj), Baranje (Darda, Vardarac, Bilje) te ostalih naselja s područja Osječko-baranjske županije (Petrijevci, Koška, Donji Miholjac, Valpovo,

Belišće, Bizovac, Beničanci, Ladimirevci, Cret).  Pri Centru djeluje osnovna čiji su polaznici učenici od prvog do osmog razreda s lakšim intelektualnim teškoćama i utjecajnim teškoćama u razvoju. Svi učenici prate nastavu po posebnom nastavnom planu i programu. Učenici koji ga ne mogu savladati te imaju specifične teškoće u savladavanju pojedinih odgojno obrazovnih predmeta, prate nastavu po individualnom programu.

 

 

Udruga Vijuga nastala je iz jedinstvenog studentskog projekta te je ona osnovana kao nevladina udruga 5.veljače 2018. godine u Osijeku. Udruga je osnovana s ciljem promicanja, razvijanja i unapređenja zajednice ističući kvalitetne pojedince i skupine u njihovom radu, suradnje sa istim ili sličnim Udrugama i organizacijama na području unutar Republike Hrvatske i izvan nje, razvijanje i stimuliranje hrvatske primijenjene umjetnosti i dizajna uz osiguranje trajnog utjecaja u oblikovanju kulturne politike u Hrvatskoj te poticanja razvoja autora iz područja digitalne umjetnosti, promocije, razvijanja i unapređivanja poduzetništva i umjetnosti na lokalnoj i regionalnoj razini.

 

Donacije prikupljene ovim projektom doniraju se Centru za odgoj i obrazovanje Ivan Štark.

Projekt provode sudionici Centra i članovi Udruge Vijuga (Grundler Darko, Pintar Michaela, Štajcer Sara).