Short Story

Sredstva koristimo isključivo za troškove jedrenja za srednjoškolce. Skiperi volontiraju te ne primaju nikakvu naknadu. Troškovi su: prijevoz do mora, najam jedrilice, troškovi goriva i marina, hrana i piće.

Čakovec, Hrvatska

Jesensko jedrenje za međimurske srednjoškolce – Flota mira

0.00kn Pledged
0 Backers
0 Days Left
Raised:
0.0%
Goal: 15,000.00kn
This campaign has been invalid or not started yet.
76 Campaigns | 0 Loved campaigns

Story

“MIRNO MORE HRVATSKA” Čakovec je neprofitabilna udruga za poticanje i okupljanje djece i mladeľi različitog etničkog i socijalnog porijekla na rekreativne i ekološke aktivnosti vezane uz more te sudjelovanje u pedagoškim projektima u sklopu jedrenja.

Zahvaljujući ogromnoj podršci iz Hrvatske i Austrije, 2004. godine u regati “Flota mira” je sudjelovalo preko 350 djece, iz 20 različitih zemalja, na 51 brodu. 2005. godine je isplovilo od 17. – 24. rujna 66 brodova

Flota mira sastoji se većinom od brodova pod hrvatskom zastavom iznajmljenih od charterskih firmi. U floti se nalaze i vlasnički brodovi – jahte pod austrijskom zastavom. Te jahte će nam vlasnici besplatno ustupiti na tjedan dana za vrijeme održavanja regate. Na jednoj takvoj jahti 2004 godine bilo je 6 srednjoškolaca iz Međimurja. Godine 2005 bili smo sa 18 naših srednjoškolaca na dva broda. Nakon toga svake godine smo uspjeli ostvariti projekte. 2020. godine zbog pandemije flota nije održana, ali mi se spremamo za bolju 2021. godinu!