e-Polica – kampanja u pripremi

0.00kn Pledged
0 Backers
0 Days Left
Raised:
0.0%
Goal: 0.00kn
The campaign is successful.
76 Campaigns | 0 Loved campaigns

Story

O projektu

Motivirani nedostatkom zaštitne opreme i željom za pomoći, proteklih je tjedana tim entuzijasta predvođen dr. Ivorom Kovićem intenzivno radio na rješenju respiratora nazvanom CroResp (http://croresp.pandemija.info/), namijenjenom zaštiti zdravstvenih djelatnika iz javnog zdravstvenog sustava Republike Hrvatske. CroResp je respirator koji štiti cijelo lice, a izrađuje se od ronilačke maske, adaptera i filtera za viruse. Nakon razvoja i probnog korištenja od strane više desetaka medicinskih djelatnika, potrebna nam je vaša pomoć kako bismo osigurali sredstva za zadnji i ključni korak projekta – nabavu i izradu komponenti te podjelu takvog respiratora u što većoj količini. Zaštitna oprema i dalje je potrebna, a u trenutačnoj situaciji nemamo vremena čekati tjednima za pokretanje nove proizvodnje ili uvoz iz drugih zemalja u situaciji ogromne potražnje na razini cijelog svijeta.

CroResp uređaj pruža zaštitu za oči i dišne puteve, namijenjen je medicinskom osoblju, koristi se na vlastitu odgovornosti i u slučaju nedostatka certificirane zaštitne opreme. Tijekom dosadašnjeg razvoja učinili smo brojna testiranja, proučili svu dostupnu literaturu, a kontinuirano razmjenjujemo informacije i iskustva s raznim grupama iz cijelog svijeta koji u svojim zemljama razvijaju slična rješenja prema komponentama dostupnim na njihovim tržištima (https://pandemija.info/related-projects/). CroResp trenutačno u Hrvatskoj nema službene certifikate za upotrebu u svrhu zaštite od koronavirusa, no sva naša saznanja dopuštaju nam da s velikom sigurnošću možemo tvrditi da ovo rješenje svakako pruža veću zaštitu od kirurških maski u kombinaciji sa zaštitnim vizirima. 

Cilj kampanje

Želimo da ovi respiratori budu u potpunosti besplatni za sve naše zdravstvene djelatnike koji su svakodnevno u direktnom i najbližem kontaktu sa zaraženim pacijentima. Sav naš rad je u potpunosti volonterski i otvoren, a sve informacije i napredak našeg projekta možete pratiti na stranici http://pandemija.info i službenim kanalima na društvenim mrežema. Akciju prikupljanja sredstava provodimo po uzoru na Češku, gdje se također za slično rješenje nakon provedenih ispitivanja i suglasnosti Vlade skupljaju sredstva, a do 9. travnja su već podijelili više od 11 tisuća sličnih maski (https://www.donio.cz/CovMask).

Do sada smo putem donacija zaprimili više od 50 maski koje smo kompletirali adapterima i filterima i proslijedili na dobrovoljno korištenje i testiranje zdravstvenim djelatnicima širom Hrvatske (https://www.facebook.com/groups/pandemija.info.medicinari). Na osnovu njihovih povratnih informacija unapređujemo cjelokupno rješenje, radimo na testiranjima i odabiru filtera za viruse.

Ovo nije jednokratna kampanja zadanog konačnog iznosa i trajanja, već nam je želja dok god ima potrebe prikupljati sredstva za što više maski, adaptera i filtera za viruse koje ćemo kompletirati i isporučivati već od samog početka i tijekom cijele kampanje, vodeći računa o prioritetima, odnosno osoblju s većom izloženošću i rizikom, a prema upitima upućenim preko obrasca na poveznici http://hocucroresp.pandemija.info. Odabrali smo maske koje su u većoj količini dobavljive na domaćem tržištu, pri čemu ćemo ih za ovu svrhu dobiti po nabavnoj cijeni. Adaptere u ovom trenutku izrađuje zajednica volontera 3D printanjem (https://www.facebook.com/groups/pandemija.info.makeri), kojima želimo iz ovih sredstava nabaviti potrebne filamente, a u slučaju većeg interesa i dovoljne količine sredstava, razmišljamo i o izradi kalupa kojim bi se ubrzala i pojeftinila proizvodnja. Filtere uglavnom već imaju u bolnicama, ali ne sve ustanove i svi odjeli, a kako je on potrošni materijal kojeg treba redovito mijenjati, treba i njih kupiti sredstvima iz ove kampanje. Okvirni trošak jednog kompleta je 150-200 kn (s PDV-om), ovisno o filteru.

Trošenje prikupljenih sredstava transparentno ćemo prikazivati na našoj web stranici, uz naznake kojoj je ustanovi i koliko kompleta podijeljeno. Ukoliko ostane nepotrošenih sredstava iz ove kampanje, donirat ćemo ih prema dogovoru za nabavku ostale potrebne medicinske opreme ili sličnu humanitarnu namjenu vezanu za ovu pandemiju.

Naš tim

Tim Crorespa čine: Ivor Ković, Ivan Guštin, Igor Habljak, Kruno Golubić, Mislav Cerovec i Hrvoje Vukelić.  

Mediji o projektu

Dio medijskog izvještavanja (https://pandemija.info/onama/press-clipping/) o ovom projektu:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/razmjenjujemo-znanje-s-kolegama-iz-svijeta-ovo-bi-uskoro-mogla-biti-najsigurnija-zastita-za-medicinske-radnike/10156582/

http://hr.n1info.com/Video/Info/a498881/Lijecnik-i-njegov-tim-od-ronilackih-maski-prave-zastitne-maske.html

https://www.medgadget.com/2020/04/croresp-makeshift-respirator-mask-for-covid-19-pandemic-interview-with-ivor-kovic-md.html

https://soundcloud.com/ivangustin/izjava-dr-ivora-kovica-o-projektu-respiratora-za-radio-istru

https://www.glasistre.hr/istra/inovacija-lijecnika-koji-je-radio-u-pazinskoj-hitnoj-pomoci-dr-ivor-kovic-napravio-respirator-od-maske-za-ronjenje-632932

https://www.24sata.hr/news/pomazu-i-u-teskim-vremenima-izradili-su-vizire-respiratore-684002

https://poduzetnik.biz/inovacija/u-borbi-s-koronom-hrvatski-tim-proizveo-respirator-za-koji-se-raspituje-cijeli-svijet/

Više informacija: https://pandemija.info, Facebook stranica

Plaćanje

Kako bi se uspješno izvršila uplata potrebno je:
1. na desnoj margini odabrati željeni iznos uplate;
2. u obrazac upisati tražene osobne podatke;
3. odabrati željeni način plaćanja:
a) Visa, MasterCard ili Maestro kartica (opcija AgentCASH);
b) kriptovalutom (Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen i EOS) putem sustava PayCek (ovdje možete preuzeti upute za korištenje PayCeka);
c) opća uplatnica ili internet/mobilno bankarstvo.
4. potvrditi uplatu prema daljnjim uputama platforme.

Nakon izvršenog plaćanja potrebno je sačekati određeno vrijeme do obrade uplate i njenog evidentiranja na stranici kampanje.

Koristimo priliku da se zahvalimo Zagrebačkoj banci, AgentCASHu, Electrocoinu i PayCeku koji su omogućili plaćanje karticama (Visa, MasterCard, Maestro) i kriptovalutama (Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen i EOS).

O udruzi Pomaganje je IN

Udruga “Pomaganje je uvijek IN” djeluje od 2012. godine. Cilj udruge je organiziranje humanitarnih akcija i prikupljanje humanitarne pomoći za potrebite da bi podmirili osnovne životne potrebe.  

TEMELJNI PODACI:
Udruga “Pomaganje je uvijek IN” 
Zavrtnica 5, 10 000 Zagreb
Osoba za zastupanje: Ognjen Bagatin, predsjednik
Mobitel: +385 (0)98 165 8198
E-pošta: info@pomaganje.hr
Web-stranica: https://www.pomaganje.hr/
Facebook stranica: https://www.facebook.com/pandemija.info/

OIB: 70187277238
Matični broj: 02878658
IBAN: HR7324020061100955019, Erste&Steiermärkische Bank d.d.